Šis receptas turbūt visiems gerai žinomas. Nesuklysčiau pavadinus jį KLASIKA. Bet kaskart kai tik kas nors pamini kokosą ar pamatau kur nors šių sausainių nuotrauką, užsinoriu jų be proto.
Bandžiau prisiminti, iš kur šis receptas atkeliavo pas mane, bet turbūt jis kaip liaudies išmintis keliauja iš lūpų į lūpas nuo to laiko, kai tik buvo galima be vargo prekybos centruose įsigyti kokoso drožlių.
O kai vakarai pasidaro ilgi ir tamsūs, ir arbatos gėrimas užvaldo ramybe, taip norisi kažkuo paįvairinti vakarus, suvalgyti kažką skanaus ir nedrumsti ramybės šokant virtuvės šokius.
Tad šie sausainiai yra būtent tai ko reikia: pagaminami greitai, teprireiks vos kelių ingredientų, o skonis niekada nenuvilia.
Ingredientai
- 200 g kokoso drožlių
- 120 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomas šaukštas miltų
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakti iki baltumo. Toliau plakant, palaipsniui supilkite cukrų. Į masę suberkite kokoso drožles, miltus ir vanilinį cukrų.
Iš paruoštos masės šaukštu ar drėgnomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 170 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai parus.
Iškeptus sausainėlius prieš patiekiant atvėsinkite.
Skanaus!