Kišas su lašiša, yra vienas mėgstamiausių patiekalų mūsų šeimoje. Ir vienas iš nedaugelio, kurį valgo visi 5 šeimos nariai. Tad neretai jis yra pagrindinis budintis patiekalas šaldiklyje, nes kišą galit drąsiai užšaldyti ir kai nėra laiko gaminti pietus ar vakarienę, mėgautis tikrai skaniu ir gurmanišku prancūzišku patiekalu.
Na, o kišas su lašiša tinkamas gaminti visus metus, ypač jei turit prisišaldę arba lysvėje žaliuojančių krapų, jie čia tiesiog būtini.
Tešlai
- 150g miltų
- 1 nedidelis kiaušinis
- 100g šalto sviesto
- Žiupsnelis druskos
Lašišos įdarui
- 200g silpnai rūkytos lašišos
- 100g fermentinio sūrio
- 150g ožkų pieno sūrio
- 300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
- 2 kiaušiniai
- Porą saujų krapų
- Druskos
- Pipirų
Tešlos paruošimas:
Pasiruošiame 26cm uždarą kepimo formą.
Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkome į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilame paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Minkome tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.
Jums taip pat gali patikti:
Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklojame iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjauname peiliu. Subadome šakute. Dedame pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.
Per tą laiką pasiruošiame lašišos įdarą.
Lengvai paplakame kiaušinį, dedame druską, pipirus. Druskos nepadauginkite, nes lašiša ir sūris jau yra sūrūs. Pilame grietinėlę. Viską geria išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytus krapus.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Supjaustome plonai lašišą.
Ant tešlos pagrindo dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Tada dedame pjaustytą ožkų sūrį arba galime jį tiesiog užtrupinti. Klojame plonai supjaustytą lašišą. Ant viršaus užpilame kiaušinio – grietinėlės plakinį.
Kepame iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min kol gražiai paruduos.
Skanaus!!!
*Šis pyragas yra tinkamas užšaldymui. Kaip teisingai tai padaryti, skaitykite Nesaldžių pyragų ir kišų šaldymas. Galite jį pasiruošti prieš keletą dienų ar savaičių, užšaldyti ir prieš iškylą teliks tik iškepti. DĖMESIO!!! Jei šaldysite stikliniame inde, kepant reiktų dėti į neįkaitintą orkaitę, kad neskiltų indas dėl temperatūros staigaus pokyčio ir kepti maždaug 10 min ilgiau.