Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu

Šis, labai skanus ir šlapias keksas su mėlynėmis ir baltu šokoladu, nuostabiai dera prie kavos ar arbatos. Tad jei turit mėlynių ar pavyko jų užsišaldyti būtinai išsikepkite.


Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 100g sviesto
  • 1 stiklinė šviežių mėlynių (tiks ir šaldytos)
  • 200g cukraus
  • 1a.vanilinio cukraus
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 100g migdolų miltų
  • 120 g burnočių miltų (jei neturit, galit keisti kvietiniais miltais)
  • 100g baltojo šokolado
  • Šaukštas kukurūzų krakmolo
  • Žiupsnelis druskos
  • Uogų ir mėtų papuošimui

Orkaitę įkaitiname iki 180C. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos masės. Dedame ištirpintą sviestą.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Sumaišome skystuosius produktus kartu su sausaisiais. Mėlynes apvoliojame kukurūzų krakmole, tokiu būdu jos nenusileis į dugną kepant ir įmaišome mentele į tešlą. Pabaigoje atsargiai įmaišome iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Pilame į kekso formą ir kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Išėmę iš orkaitės atvėsiname.

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir aptepame kekso viršų. Puošiame uogomis ir mėtomis.

Skanaus!!!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *