Ukrainietiškas obuolių pyragas

Ukrainos virtuvė nustebino autentiškų receptų gausa, o šis receptas patraukė mano dėmesį savo paprastumu.Tikėjausi, kad tai bus pagerintas varškės apkepas ir tiek, tad ir gaminau vakarienei. Nes man obuolių pyragas, tai daaaaaug obuolių, daaaaaauuuug cinamono ir dar kažkas, kad viskas kartu gražiai draugautų. Ir patikėkit, buvom nustebę visi! Gavosi toks gaivus, skoniu su nieku nepalyginamas pyragas, kad jį vadinti varškės apkepu būti tikra nuodėmė. Ta citrina, čia taip skaniai suskambėjo, kad tikėtosios rūgštelės nelabai ir buvo, tik gaiva gaiva gaiva. Sakau nuoširdžiai, tai bus vienas iš šeimos mėgstamiausių obuolių pyrago receptų.Dar nepabaigę valgyti vaikai prašė iškepti dar kartą.

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Taigi jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 1 arbat. š. sodos
  • 2 st. cukraus (aš dėjau maždaug 1,5st)
  • 1,5 st. miltų
  • 2 kg obuolių
  • 250 g sviesto
  • 125 ml grietinės
  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 valg. š. cukraus pudros (pabarstymui)
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 2 arbat. š. citrinos sultys

Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, įmuškite po vieną kiaušinius. Supilkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite, palengva sijodami įmaišykite ir miltus. Miltų berkite tiek, kad tešla išliktų pakankamai minkšta.

Tuomet palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui, o per tą laiką nulupkite ir išvalykite obuolius. Supjaustykite juos smulkiais gabalėliais. Obuolius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Miltais pabarstykite stalviršį, paimkite tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis.

Kepimo skardą patepkite aliejumi, ją išklokite pirma tešlos dalimi ir ant viršaus sudėkite obuolius. Tuomet ant viršaus užklokite antrą tešlos sluoksnį, o jo viršų patepkite kiaušinio baltymu.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Man pakako 50 min.

Kuomet pyragas apskrus, ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Viršų pabarstykite cukraus pudra.

Skanaukite prie puodelio juodos arbatos.

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *