Tortilijos su karamele ir obuoliais

Ingredientai

  • 8 tortilijos
  • 100g karamelės
  • 4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 50g sviesto
  • 100g cukraus (jei obuoliai rūgštūs gali reikėti ir daugiau)
  • ½ šaukštelio cinamono
  • ¼ šaukštelio muskato riešuto
  • Karamelės ir mėtų lapelių pateikimui.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Sumaišykite 50g cukraus, cinamoną ir muskato riešutus. Atidėkite.
  3. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais skubeliais. Sumaišykite su likusiu cukrumi.
  4. Tortilijas 20 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad suminkštėtų.
  5. Ant tortilijų dėkite obuolius, ir apipilkite karamele. Susukite tortiliją ir dėkite į karščiui atsparų indą. Tą padarykite su likusiomis tortilijomis.
  6. Tortilijas aptepkite  tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus cinamono mišiniu.
  7. Kepkite 180C orkaitėje 15 minučių arba  kol tortilijos  taps auksinės spalvos.
  8. Patiekite paskaninę karamele ir mėtų lapeliais.

Skanaus!

Kiti receptai