Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi

Jei savaitgalį planuojate vakarienę dviem ar laukiate svečių – šis patiekalas Jums turėtų patikti. Tiks ir kaip užkandis prie taurės vyno arba kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Tiesą sakant, tai yra mano gaminamų Kalėdinių pietų, vienas iš tradicinių receptų. Per Kalėdas šias kriaušes pateikiu su antiena. Bet kai sodas pilnas kriaušių, kodėl gi nepasilepinus šiuo patiekalu ir dabar. O viskas labai paprasta.

Jums reikės:

  • Kriaušių
  • Medaus
  • Pelėsinio sūrio (kokį mėgstate)
  • Graikinių riešutų

Kriaušes perpjauname pusiau ir išpjauname sėklalizdžius. Aš išpjaunu gausiau minkštimo, kad tilptų daugiau įdaro. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 15-20 min (priklausomai nuo kriaušių kietumo, gali suminkštėti ir anksčiau). Tada į kiekvienos kriaušės duobutę dedam po šaukštelį medaus, gabalėlį pelėsinio sūrio ir pabarstome smulkintais graikiniais riešutais. Dar pakepame apie 5 min ir patiekiame šiltas.

Skanaus!!!

Kiti receptai

Pasidalink įrašu: