Švediška silkė su obuoliais ir virtomis bulvėmis

4 asmenims reikės:

  • 1 kg virtų bulvių su odele,
  • 1 kg obuolių,
  • 2 salierų stiebų,
  • 4 silkių filė,
  • 2 svogūnų kartu su laiškais (aš naudojau rausvuosius)
  • Krapų.

Užpilui:

  • 1 šaukštas majonezo,
  • 1 valgomasis šaukštas graikiško jogurto/grietinės,
  • 1/2 citrinos šviežiai spaustų sulčių,
  • 1 šaukštelio garstyčių.
  • Druskos ir pipirų.

Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite obuolį, išimkite šerdį ir supjaustykite kubeliais (odelę palikite). Nuplaukite salierus, nuimkite lapus ir supjaustykite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Silkės filė supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir susmulkinkite krapus (dalį pasilikite papuošimui). Sudėkite visus ingredientus į didelį dubenį.

Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, garstyčias ir citrinos sultis. Supilkite padažą į dubenį ir atsargiai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą bent valandai.

Prieš patiekdami papuoškite krapų šakelėmis.

Skanaus!!!