Pyragėliai su špinatais ir rikota

Šie pyragėliai – puikus užkandis. Skanūs tiek šilti, tiek ir atvėsę. Gaminkite juos iškyloms ar užkandžių dėžutėms. Ir tik  įsivaizduokite, koki jie populiarūs būna  vakarėliuose!

12 pyragėlių pagaminti reikės:

  • 250g rikotos sūrio
  • 200g šviežių špinatų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 nedidelis kiaušinis aptepimui
  • 1/2 šaukštelio džiovintų krapų
  • 100g fetos sūrio
  • 2 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos „Mantinga“
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
  1. Fetos sūrį pertrinkite šakute ir sumaišykite su rikota, kiaušiniais bei krapais. Pagardinkite pipirais, druska ir įmaišykite špinatus.
  2. Tešlos lakštą švelniai pakočiokite ir padalinkite į 6 kvadratėlius.
  3. Tešlos kvadratėliais išklokite keksiukų formos dugną (žr. žemiau).
  4. Tolygiai paskirstykite įdarą duobutėse. Sujunkite 4 tešlos kampučius uždengdami įdarą, ir suspauskite juos. Lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu.
  5. Kepkite 180C laipsnių temperatūroje apie 20 -25 minutes, kol taps auksinės spalvos ir išsipūs.
  6. Leiskite atvėsti 10 minučių, išimkite iš formos ir patiekite.

Skanaus!

Kiti receptai