Rabarbarų želė

Šis paprastas ir su labai žavia rūgštele desertas tiesiog alsuoja vasara. Tad kviečiu skanauti vasaros ir pasilepinti rabarbarų želė.

  • 200g rabarbarų
  • želatinos (skaityti informaciją ant pakuotės)
  • 2 šaukštai cukraus
  • 0,5l vandens
  • 2 šaukštai citrinoa sulčių

Želatiną paruošiame pagal instrukciją.

Puode užverdame vandenį, sudedame cukrų, nuluptus ir supjaustytus rabarbarus. Paverdame 2-3 minutes, priklausomai nuo rabarbarų storio. Tik reiktų nepervirti, nes tada jie patiš.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Rabarbarus išgriebiame ir dedame į indo dugną.

Į sirupą supilame citrinos sultis, išmaišome, pilame želatiną ir paliekame pravėsti. Pilame paruoštą želatiną ant rabarbarų tiek kad apsemtų juos ir paliekame šaldytuve sustingti. Tada supilame likusią želė ir dedame į šaldytuvą galutinai sustingti.

Norint išimti želė iš indo, reiktų indą trumpam panardinti į kartą vandenį.

Skanaus!

Kiti receptai