Arbūzinis želė tortas

Tai tortas išgelbėjęs mano penkiametės gimtadienį! Turbūt ne viena mama susidūrė su „Arbūzinio gimtadieninio torto problema“. O kai pagaminau kartą, gaminau dar daug daug kartų. Ir gaminu visomis galimomis progomis ir šventėmis.

Kas man labai patinka, kad šlapią darbą nudirba mama virtuvėje, o gaiva ir skonis toks, kad neatsispiria nei vaikai, nei suaugusieji, net ir tie kurie želės nemėgsta. Ir tai tikrai greičiausiai nuo stalo dingstantis tortas mano praktikoje.

Mano proporcijos maždaug tokios, bet manau viskas priklauso nuo norų ir pamėgių.

  • 2 pakeliai braškių želės
  • Apie 1 kg arbūzo
  1. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir išrinkite sėklas, jei arbūzas yra su sėklytėmis.
  2. Dėkite į pasiruoštą indą (mano indas yra apie 2l).
  3. Žėlę paruoškite pagal instrukciją pildami mažesnį kiekį vandens (aš užpyliau 400ml vandens vietoj 500ml).
  4. Gerokai pravėsusią želę pilkite ant arbūzų ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms.
  5. Norėdami gražiai išimti, indą kiek pašildykite karštame vandenyje.

Skanaus!

Kiti receptai