Japoniškas kavos želė desertas

Kavos želė yra populiarus desertas Japonijoje, kurį taip pat galima rasti ir daugelyje Azijos kavinių. Jis dažniausiai gaminamas iš juodos kavos, želatinos ir cukraus bei derinamas su plakta grietinėle ar saldžiu pienu.

Ir tai yra puikus būdas likusią neišgertą kavą paversti kitos dienos desertu.

Man labai patiko šis desertas ir būtinai gaminsiu jį vasarą, nes man toki gėrimai skaniau geriasi vasarą. Jei mėgstate kavą, pažadu, kad jums tikrai patiks šis desertas.

Aš želė gabalėlius gaminau iš moka kavinuku paruoštos nesaldintos kavos. Tad pats desertas gavosi labai kvapnus ir ryškaus skonio. Tačiau receptą pateikiu su tirpia kava, tokį variantą gaminti- rinktis Jums.

Ingridientai

  • 500 ml vandens
  • 1 valgomasis šaukštas tirpios granuliuotos kavos
  • 8 g „agar agar“
  • 3 šaukšteliai cukraus (~15 g)
  • 1/2 puodelio pieno
  • 3-4 šaukštai sutirštinto pieno (jei mėgstate saldžią kavą, naudokite saldintą kondensuotą pieną).

Nedideliame puode užvirkite 2 puodelius (500ml) vandens.

Užvirus, sumažinkite ugnį, ir supilkite „agar agar“, kavos granules ir cukrų. Pavirkite plakdami šluotele maždaug 2-3 minutes, kol kava ir cukrus visiškai ištirps.

Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į plokščią indą. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tada padėkite į šaldytuvą keletui valandų arba per naktį.

Sumaišykite pieną su sutirštintu pienu ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.

Aštriu peiliu kavos želė supjaustykite kubeliais.

Kavos kubelius suberkite į puodelius ir užpilkite saldžiu pienu.

Jei norite, galite pieną paskaninti papildomu puodeliu espreso kavos.

Skanaus!

Kiti receptai