Varškėčiai – vaikų mėgstamiausi

Po ilgos pertraukos aš juos vėl kepu!!!!

Kodėl nekepiau? Tiesiog vieną dieną jie pradėjo nesigauti: tai pridega, tai atsiskiria , tai plyšta, žodžiu prasidėjo visos galimos nelaimės. Ir niekaip negalėjau suprasti kas ne taip. Ir atrodo receptai išbantyti ne vienas ir ne du, ir kepimo kaitrą keičiu, ir varškę vis kitą perku, nu bet nesigauna ir viskas.

O kol aš bandžiau ieškoti priežąsčių, vaikai pradėjo tiesiog dievinti močiutės keptus varškėčius, tai aš tiesa sakant ir nesigilinau, kodėl jie man nesigauna – palikau galimybę ir močiutei pabūti virtuvės žvaigžde. Juk taip kartais smagu, kai vaikai su seneliais turi savų planų, reikalų ir ritualų. Tad taip pamažu varškėčių kepimas buvo užvaldytas močiutės…

Tačiau ėmė ir nutiko karantinas. Mes senelius saugojam ir nesilankom, o varškėčių vaikams tai norisi ir nieko čia nepadarysi… tad traukiau visas kulinarines knygas dar kartą, apsišarvavau kantrybe, kepiau, bandžiau, derinau ir vieną dieną labai netikėtai susigražinau tobulų varškėčių kepėjos karūną. Tutbūt, kad ilgam, nes dabar aš juos kepu dažnai, netgi manau per dažnai.

Ko išmokau per tuos N bandymų?

  • O gi, kad varškę reikia pertrinti per sietelį. Tą padaryti tikrai nebūtina, bet nuo to labai priklauso varškėčių purumas. Kai neturiu tam laiko, naudoju trintuvą.
  • Kad labai svarbu jog keptuvė nebūtų per daug įkaitinta, o varškėčiai keptų lėtai, bet keptų. Čia teks labai susidraugauti su savąja kaitlente.
  • Kad ir kaip norisi, kad varškėčiai būtų lyg geras desertas, cukraus reikia nepadauginti, jis greitai dega ir varškėčiai bus ne parudę, suskrudę. Tad taisyklė, geriau mažiau nei per daug čia labai tinka.
  • Ir paskutinis, bet ne mažiausiai svarbus dalykas, kad reikia niekada nepasiduoti. Kantrūs žmonės vieną dieną būna apdovanoti sėkme.

Ingridientai

  • 0,5 kg 9% varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 5 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiubsnelis druskos
  • Aliejaus kepimui

Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais bei cukrumi. Viską gerai pertriname šakute.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais.

Tada gautą mišinį sumaišome su varškės mase. Viską gerai išmaišome. Tešla turi būti kiek lipni.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius. Kepame ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Patiekiame su uogomis, grietine ar jogurtu.

Skanaus!

Kiti receptai