Batatai įdaryti varške su česnaku ir špinatais

Tai labai paprastas ir sotus patiekalas. Ir nors esame įpratę varške su česnaku įdaryti paprastas bulves, saldžioji bulvė čia nė kiek nenusileidžia, o atvirkščiai – atsiskleidžia naujais skoniais.

Išskoptą batato turinį taip pat galite panaudoti įdarui. Aš jį pasilikau vakarienei ir labai skaniai suvalgiau sumaišius su grūdėta varške ir krapais.

Ingredientai

  • 5 vidutinio dydžio batatai
  • Alyvuogių aliejaus batatų pašlakstymui
  • 200g varškės
  • 1valgomasis šaukštas grietinės
  • Sauja špinatų
  • Skiltelė česnako
  • Keletas šakelių šviežio rozmarino
  • Žiupsnelis druskos
  • Juodųjų pipirų
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Batatus nuplaukite, jei reikia pasinaudokit šepetėliu. Perpjaukite perpus ir keliose vietose subadykite šakute. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 30–40 min. priklausomai nuo dydžio, kol batatai bus iškepę ir minkšti.
  3. Kol batatai kepa, pasiruoškite varškės įdarą. Sumaišykite varškę, grietinę, trintą česnaką. Pagardinkite rozmarinu, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Sudėkite smulkiai pjaustytus špinatus.
  5. Iškepusius batatus išskobkite, palikdami maždaug 0,5 cm storio batato sieneles.
  6. Paruošta varškės mase pripildykite batatų puseles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol įdaras sušils ir gražiai apskrus. Patiekite karštus.

Skanaus!

Kiti receptai