Prancūziška rūgštynių špinatų sriuba

Su rūgštynių sriuba yra taip, kad abejingų jai nėra: ją arba mėgsti arba ne. Tiesa yra dar vienas aspektas: mėgsti su virtais kiaušiniais arba įleistais.

Mano vaikystėje visos ragautos sriubos buvo su įleistu kiaušiniu ir apie virtus sužinojau tik pradėjus valgyti pietus kavinėse. Tačiau šis variantas ir liko mano virtuvėje.

O su špinatais buvo dar įdomiau. Niekaip man nesiseka užsiauginti pakankamai savų rūgštynių, tad nušvitus pavasariui einu jų rinkti į netoliese esančią pievą. O štai špinatų visada turiu kiek, kad dedu visur kur tik sugalvoju, tad ir rūgštynių sriuba būna neišimtis. Ir buvau labai maloniai nustebinta viename gastronominiame žurnale perskaičius, kad prancūzai rūgštynių sriubą gardina būtent svieste kepintai špinatais. Tad dabar visada ir aš juos pakepinu ir mėgaujamės Lietuvos laukų rūgštynių prancūziška sriuba su svieste kepintais špinatais.

Ingredientai

  • 1l vištienos sultinio,
  • 2-3 bulvės,
  • Poro balta dalis
  • 1 morka
  • 2 kietai virti kiaušiniai,
  • Sauja rūgštynių,
  • Sauja špinatų
  • Krapų,
  • Juodųjų pipirų,
  • Aliejaus kepimui
  • Šaukštas sviesto špinatų kepimui
  • Grietinėir juodos duonos pateikimui

Morkas smulkiai supjaustome arba sutarkuojame ir pakepiname aliejuje su smulkiai pjaustytu poru.

Į verdantį mėsos sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pavirus maždaug 5 minutes sudėkite pakepintas morkas, suberkite pipirus. Virkite kol bulvės suminkštės.

Špinatus lengvai apkepkite svieste.

Tuomet sudėkite pjaustytas, be kotelių rūgštynes. Kiek pavirę sudėkite smulkiai pjaustytus kiaušinius, krapus ir pakepintus špinatus.

Patiekite su grietine ir juoda duona.

Skanaus!