Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai

Šaltibarščiais turbūt nelabai ir nustebinsite tikrus lietuvius, bet tikrai galite nustebinti į svečius užsukusius svečius iš svetur. Ir nors lietuviai šią sriubą labai norėtų laikyti tradiciniu lietuvišku patiekalu, šaltsriubes savo kulinariniuose kloduose turi ir latviai, lenkai, rusai bei baltarusiai.

 Kad ir kaip būtų su šios sriubos kilme, ši rožinė sriuba yra tikras gėris karštą vasaros dieną, o man ji yra tikras pavasario pranašas.

Ingredientai

  • 1l litras šaltibarščių kefyro (tinka ir paprastas kefyras)
  • 400 g virtų burokėlių
  • 2 trumpavaisiai agurkai
  • Sauja svogūnų laiškų
  • 2 virti kiaušiniai
  • Sauja krapų
  • Pusės nedidelės citrinos sulčių
  • Druskos
  1. Burokėlius ir agurkus supjaustykite šiaudeliais. Jei neturite laiko galima sutarkuoti burokine tarka.
  2. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustykite.
  3. Į patiekimo indą sudėkite daržoves ir žalumynus.
  4. Supilkite kefyrą, įdėkite druskos ir įspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
  5. Patiekite į dubenėlius įdėdami ketvirčiais pjaustytais virtais kiaušiniais.

Labai skanu su virtomis arba virtomis ir keptomis bulvėmis.

Skanaus!

Kiti receptai