Karštas obuolių sidras su prieskoniais

Kai dienos ima trumpėti, o rytai pasitikti kvapą gniaužiančia drėgme, norisi tik įsisukti į šiltą pledą ir tūnoti kur nors jaukiai terasoje ar prie židinio su puodeliu arbatos rankose. O kas jei arbatą pakeistų kvapnus, turtingo skonio karštas gėrimas? 

Šį karštą gėrimą galima gaminti su obuolių sultimis arba obuolių sidru. Ir abiem atvejais jis bus nepakartojamas ir jaukiai sušildantis.

Ingredientai (2 porcijos)

  • 2 puodeliai  obuolių sidro arba obuolių sulčių
  • 2 didelės cinamono lazdelės
  • 5-7 sveiki gvazdikėliai
  • 5-7 kardamono sėklos
  • 5-7 goji uogos
  • 1/2 apelsino žievelės
  • 2-4 šaukštai medaus arba klevų sirupo (jei mėgstate saldžiau)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai malto muskato riešuto.

Į nedidelį puodą supilkite obuolių sidrą, visus prieskonius ir apelsino žievelę.

Viską užvirkite  ir virkite 10-15 minučių ant vidutinės kaitros.

Prieš įmaišydami medų, nukelkite nuo ugnies ir paragaukite. Jei norite, kad būtų saldžiau, leiskite šiek tiek atvėsti ir tik tada įmaišykite medų. Jei ne, patiekite iš karto.  

Galite nukošti visus prieskonius ir apelsino žievelę. Ant viršaus pabarstykite nedidelį žiupsnelį šviežiai tarkuoto muskato riešuto ir patiekite su cinamono lazdele.

*Galima naudoti prieskonius vynui, tada viskas bus labai paprastai ir greitai. Tik apelsino žievelę rekomenduoju įtarkuoti šviežią.

Kiti receptai