Porų ir fetos sūrio fritata

Fritata– tai itališkas patiekalas, labai tinkantis pusryčiams.
O kadangi porai yra labai mėgstami mano gaminamuose patiekaluose, tad žinau, kad šis receptas bus gaminamas dar ne kartą, nes vien jau kvapas, kuriuo užsipildo namai kepant šią fritatą yra kažkas nepakartojama. Nemažiau nustebina ir skonis.

Tai puikus patiekalas pusryčiams, priešpiečiams ar vakarienei. Pagaminsite greitai ir paprastai. Tai patiekalas tinkamas mažai angliavandenių, keto ar be glitimo dietų besilaikantiems žmonėms. Skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs. Galite patiekti su žaliomis salotomis. Receptą galite praturtinti špinatais, grybais ar saulėje džiovintais pomidorais.

Ingridientai (6 porcijos):

  • 2 dideli porai
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 150g fetos sūrio
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 100ml riebios grietinėlės
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Šviežių čiobrelių

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Karščiui atsparų indą ištrinkite sviestu.
  2. Nuvalykite porus ir 5 minutes pamirkykite dubenyje šalto vandens, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius ir grietinėlę  kartu su druska ir pipirais. Sudėkite porus, čiobrelius ir fetos sūrį, švelniai išmaišykite.
  4. Į paruoštą indą supilkite kiaušinių mišinį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, arba kol vidurys sustings. Prieš patiekdami leiskite pastovėti porą minučių.
  5. Patiekite šiltą. Likučius laikykite šaldytuve. Bus puikus užkandis.

Skanaus!

Kiti receptai