Braunis su tamsiu alumi

O šįkart apie pyragus ir alų!
Taip taip alų! Apie alų ir netikėtai nustebinusį receptą su alumi.

Kai projektas #produktoissukis paskelbė savaitės produktu alų, pirmiausiai puoliau skaitinėti alkoholinį ar nealkoholinį alų reiktų naudoti patiekalams, nes aš su alkoholiu nelabai draugauju, o tai ką gaminsiu valgys ir vaikai.  Neslėpsiu ilgai sprendžiau ką čia pagaminti, bet kadangi mano sekėjos prašė desertų, tai kažkaip ir koncentravausi labiau į desertus. Norėjosi, kad receptas būtų nesudėtingas, greitai pagaminamas ir iš nedaug ingredientų. Radau net keletą braunių, tad nusprendžiau kad bus braunis ir kad būtų gražesnės nuotraukos darysiu su kremu. Alų šiame recepte reikia virti iki koncentrato, tad alkoholis išgaruos dar iki kepimo.

Rezultatas. Rezultatas maloniai nustebino labai netikėta tekstūra ir ypatingu skoniu. Esam įpratę, kad braunis yra sunkus ir šlapias, bet alus matyt tešlą papurena ir braunis gavosi labai ypatingas – viršus sausas, vidus šlapias ir puresnis nei būdinga brauniui. O skonis šokoladinis su labai skaniu poskoniu! Dėl kremo, tai jis tikrai riebus, tad ateityje gamindama šį braunį (o aš jį tikrai dar gaminsiu) gaminsiu be kremo.

Tad receptas:

Ingredientai

Alaus šokoladiniam brauniui:

  • 1 puodelis tamsaus alaus
  • 200g sviesto
  • 3 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
  • 1 puodelis cukraus
  • 250g pieniško šokolado
  • 1 didelis kiaušinio baltymas
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio universalių miltų

Kremui:

  • 150g kambario temperatūros sviesto
  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 50g pistacijų
  1. Pirmiausia pagaminkite alaus koncentratą: supilkite alų į nedidelį puodą ir virkite ant silpnos kaitros, kol sumažės iki 1/3 puodelio. Tai užtruks apie 20 minučių. Stebėkite, kad neužvirtų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių ir išklokite 12X23 cm stačiakampę kepimo formą kepimo popieriumi.

3. Mikrobangų krosnelei tinkamame dubenyje sumaišykite sviestą, kakavos miltelius, cukrų ir  šokoladą. Mikrobangų krosnelėje viską pašildykite apie 30 sekundžių. Jei neturite mikrobangų krosnelės, naudokite garų vonelę. Išmaišykite ir palaikykite mikrobangų krosnelėje dar 30 sekundžių.

4. Leiskite mišiniui atvėsti 1-2 minutes.

5. Įmaišykite 4 šaukštus alaus koncentrato, kiaušinio baltymą, vanilę ir druską.

6.Galiausiai įmaišykite miltus ir viską gerai išmaišykite.

7.Supilkite mišinį į kepimo formą ir kepkite 30-35 minutes arba iki kol paviršius taps sausas, o įsmeigus dantų krapštuką prie jo prilimpa tik drėgni trupiniai. Leiskite brauniui atvėsti.

8. Pasiruoškite glaistą: minkštą sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės. Supilkite likusį alaus koncentratą.

9. Atvėsinkite pyragą ir aptepkite kremu. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

Skanaus!

Kiti receptai