Itališka fritata

Šis paveikslėlis neturi alt atributo; jo failo pavadinimas yra img2920-683x1024.jpg

Frittata – tai tradicinis italų patiekalas. Tai tarsi mūsų omletas, tik kur kas turtingesnio skonio. Produktai visi kuriuos nesunkiai galite įsigyti bet kuriame prekybos centre. Ir tai labai skanus ir sotus pusryčių patiekalas, labai tinkantis lietiems savaitgalio rytams. O ir improvizacijai čia visada yra labai daug vietos, nes daržoves galite rinktis pagal sezoną ar pagal tai ką turite šaldytuve.

Šį kartą mano fritata kaip ir priklauso su špinatais, nes mano pakeltose lysvėse šiuo metu kaip tik karaliauja špinatų derlius.
Taip pat rekomenduoju išbandyti ir fritatą su špinatais ir lašiša.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Itališkai fritatai reikės:

  • 6 vnt. kiaušinių
  • 1 vnt. poro baltosios dalies
  • 300 g vyšninių pomidoriukų
  • 150 g rikotos sūrio
  • Didelės saujos špinatų
  • Saujelės baziliko lapelių
  • Alyvuogių aliejaus
  1. Pakaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite susmulkintus porus. Sudėkite pomidoriukus ir pakepinkite, kad taptų kiek minkštesni.
  2. Į keptuvė sudėkite špinatus ir baziliko lapelius. Viską kartu sumaišykite, dėkite į kepimo indą, sudėkite rikotos sūrį. Ant viršaus supilkite gerai išplaktus kiaušiniu.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C ir kepkite apie 20 minučių.
  4. Patiekite su duona ar šviežiomis salotomis.
  5. Jei neturite orkaitės, galite kepti ir keptuvėje.

Skanaus!!!

Kiti receptai