Fritata su lašiša ir špinatais

Špinatai jau žaliuoja darže (taip taip pasėjau spalio mėnesį, tad derlius jau gausus ir puikiai išgyvenęs žiemą),  tai vis suku galvą, kur juos panaudoti, nes kad daryti kažką labai rimto tiek neturiu, bet tuos ką turiu norisi panaudoti labai tikslingai.

Kadangi itališka fritata buvo skanus pusryčių atradimas visai šeimai, tad fritata su lašiša ir špinatais  atėjo į galvą labai natūraliai. Įvairios kiaušinienės yra gan mėgstamas patiekalas mūsų šeimoje pusryčiams. “Gan”, nes dažniausiai pusryčių konkurso nugalėtojais tampa blynai ir belgiški vafliai.

Fritata (it. frittata) – tai labai populiarus itališkas pusryčių patiekalas. Purus omletas su įvairiais priedais (sūriu, daržovėmis, mėsa, žuvimi ar netgi makaronais) kepamas keptuvėje ir pabaigiamas kepti orkaitėje.

Tai labai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, labai tinkamas savaitgalio pusryčiams.

Tik jam paruošti būtinai reikės karščiui atsparios keptuvės ar kito kepimo indo.

Ingredientai:

  • 200g mėgstamos varškės
  • 5 kiaušinių (skaičiuoju maždaug vienas kiaušinis vienam žmogui)
  • 2 šaukštai grietinės (tinka ir grietinėlė)
  • 200g parūkytos lašišos (tinka ir sūdyta, bet man su rūkyta būna turtingesnis skonis).
  • 50g tarkuoto parmezano
  • Šaukšto sviesto
  • Geros saujos špinatų
  • Svogūno laiškų
  • Krapų (krapai ir lašiša geri draugai tai negailėkit)
  • Druskos
  • Pipirų
  1. Sumaišome varškę su grietine ir kiaušiniais iki vientisos masės.
  2. Pridedame supjaustytą lašišą, smulkiai pjaustytus krapus, svogūnų laiškus, druską, pipirus ir viską išmaišome.
  3. Galiausiai sudedame tarkuotą parmezaną ir pjaustytus špinatus.
  4. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pilame masę. Kepame 5-7min ant vidutinės kaitros, kol viskas pradeda tvirtėti.
  5. Galiausiai keptuvę  su fritata dedame į iki 160C įkaitintą orkaitę ir pabaigiame kepti. Kaip frittata gražiai parusta laikas baigti kepti.

Skanaus!!!

Kiti receptai