„Valgė spalvė” migdolinis pyragas su spanguolėmis

Jau kuris laikas nejaučiau jokios meilės kepti pyragus ir gaminti desertus. Bet šis pyrago receptas jau kuris laikas kirbėjo mano galvoje tad radus laisvesnę minutėlę skubėjau išbandyti, tad labai tikiuosi, kad mano meilė desertam po truputį sugrįžta.

Pyragas gavosi stebėtinai skanus. Migdolų miltai suteikė pyragui prabangumo, o burnočių miltai – drėgnumo. Spanguolės – malonios rugštelės, o smulkinti riešutai išbaigto migdolinio skonio.

Kol dar už lango oras primena labiau žiemą nei pavasarį, labai rekomenduoju išsikepti šį pyragą. Nes jau greitai norėsis gaivesnių ir lengvesnių skonių.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 300g cukraus
  • 150 migdolų miltų
  • 100g burnočių miltų (jei neturit, galit naudoti vien tik migdolų miltus (250g))
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100g džiovintų spanguolių
  • 150 g sviesto
  • 50 g stambiai maltų migdolų papuošimui
  1. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite and nedidelės kaitros saugodami, kad neužvirtų. Kiek pravėsusį supilkite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite ir supilkite migdolų miltus prieš tai sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišykite džiovintas spanguoles. Aš visada jas nuplikau verdančiu vandeniu prieš naudodama patiekalams.
  3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Patogiausiai naudoti atsegamą kepimo formą. Viršų apibarstykite maltais migdolais.

4. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar biskvitas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – biskvitas iškepęs. 
5. Patiekite su puodeliu arbatos ar kavos, ar stikline pieno.

Skanaus!

Kiti receptai