Smidrai su šonine

Mano šių metų atradimas!

Smidrus buvau ne kartą kepus, virus, virus ir kepus, bet vis kažkaip kažkas nepavykdavo. Tad išgirdus iš draugės šį elementariai paprastą receptą, nusprendžiau dar kartą pabandyti. Ir man pavyko. Ne tik kad pavyko, bet vaikai prašo dar ir dar kartą juos kepti. Tad dabar jau ir darže pasėjau porą eilučių, kantriai laukiu, gal bus ir savo daržo derliaus.

Apie receptą. Paprastas, greitas ir labai skanus smidrų receptas. Dažniausiai valgom prie mėsos patiekalų, bet greitai dingsta nuo stalo ir kaip užkandis. Galima kepti grilyje, bet aš net ir prie grilio patiekalų renkuosi orkaitę – žinau, kad tikrai pavyks, nesudegs, neapdegs ir puikia iškeps.  Jei nuspręsite kepti kepsninėje, patarčiau keletą minučių smidrus apvirti vandenyje.

  • Smidrų (šparagų)
  • šaltai rūkytos šoninės (aš naudoju  “Pancetta”)
  • alyvuogių aliejaus apšlaistymui
  • druskos pipirų

Smidrus nuplauti ir nulaužyti sumedėjusias dalis.

Smidrus apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus ir kiekvieną apsukti plona šoninės riekele.

Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių 15-20min.

Iškeptus smidrus pagal skonį pabarstyti pipirais ir druska.

Patiekti prie mėsos patiekalų kaip garnyrą arba vienus kaip užkandį.

Skanaus!

Kiti receptai