Belgiški vafliai su varške

Pastarosiomis savaitėmis mūsų šeimos meniu užvaldę varškėčiai. Tiesą sakant varškėčius kepti man jau nusibodo, man labiau patinka ieškoti naujovių ir ekspermentuoti virtuvėje, tik va vaikams juos valgyti visiškai nenusibodo. Tad pasitelkiau vaizduotę ir šį savaitgalį varškėčiai virto belgiškais vafliais. Traškiais ir tirpstančiais burnoje.

Ingridientai

  • 4 kiaušiniai
  • 250 g varškės 9% riebumo
  • 2 šaukštai cukraus
  • 200 g miltų
  • 70 g sviesto
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilinio cukraus

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų

Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.

Supilkite ištirpintą sviestą.

Varškę pertrinkite per sietelį arba trintuvu. Labai svarbu, kad ji nesušoktų gumuliukais.

Į trynių masę pilkite varškę. Gerai išmaišykite ir dalimis supilkite pieną.

Įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

Baltymus su druska išplakite iki purios masės ir atsargiai mentele įmaišykite į masę.

Iškeptus vaflius dėkite ant grotelių, taip jie nepraras traškumo. Telieka pasitelkti vaizduotę su kuo valgysite ir kantriai sulaukti kol iškeps.

Skanaus!

*Patiekite su šviežiomis ar šaldytomis uogomis, plakta grietinėle, ledais, agavų ar klevų sirupu, džemu, skrudintais riešutais. O gal su rūkyta lašiša ar ikrais ir rikotos kremu bei krapais? Tik tokiu atveju kepant vaflius reiktų dėti gerokai mažiau cukraus.

Kiti receptai

Pasidalink įrašu: