Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais

Pastaruoju metu kiaušiniai yra gan dažni mano pusryčių meniu, tad radus šį receptą žinojau, kad tikrai gaminsiu. Ir tai nėra kažkas naujo, ar mums, lietuviams nepažįstamo, tačiau pateikimas sužavėjo: sumuštinio juostelės ir matomas kiaušinio pjūvis. Puikiai tiks pusryčiam, ar išradingai pateikti užsilikusius virtus kiaušinius, kad ir po šv. Velykų.

Ingredientai

  • 6 kietai virti  kiaušiniai
  • 2 šaukštai majonezo
  • Saujelė smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.
  • 4 griežinėliai sumuštinių duonos
  • Druskos, pipirų.

Dubenėlyje šakute sutrinkite 4 kiaušinius. Sudėkite svogūnų laiškus, majonezą, druską, pipirus ir viską sutrinkite.

Likusius du kiaušinius perpjaukite per pusę.

Duonos viduryje padėkite dvi kiaušinių puses vertikaliai žemyn.

Tolygiai paskleiskite kiaušinių salotas ant viršaus.

Uždenkite kita duonos riekele.

Nupjaukite šoninius sumuštinio kraštus.

Tada supjaustykite sumuštinį lygiais trečdaliais.

Skanaus!

Kiti receptai