Tai labai nesudėtingas ir labai turtingo skonio patiekalas. Gal ingredientų sąrašas ir pasirodys ilgokas, bet jis iš labai paprastų produktų. Jei neturit dviejų spalvų paprikų – naudokit vienos. Skonius galite praturtinti ir vyšniniais pomidorais ar rukolos lapeliais.
Ingredientai:
- 250 g makaronų
- 200 g chorizo dešros (griežinėliais)
- 1 mažas svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 1 geltona paprika
- 3 skiltelės česnako
- 50 g mažųjų špinatų lapelių
- 100 g mocarelos
- 0,5l vištienos arba daržovių sultinio
- 70 g tarkuoto parmezano sūrio
- 1 kupinas šaukštas pomidorų tyrės arba pastos
- 120ml grietinėlės
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
Pateikimui:
- 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite chorizo ir pakepkite porą minučių iš abiejų pusės, kol švelniai apskrus ir taps traški. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, sudėkite į dubenį ir uždenkite.
- Į tą pačią keptuvę suberkite susmulkintus svogūnus ir kepkite 5 minutes maišydami, kol pakeis spalvą.
- Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, paprikų griežinėlius bei česnaką. Kepkite dar 2 minutes.
- Supilkite makaronus, užpilkite sultiniu, sudėkite pomidorų tyrę. Išmaišykite.
- Užvirkite ant silpnos ugnies, tada uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
- Įpilkite grietinėlę, sudėkite špinatus, mocarelos ir parmezano sūrius, ir išmaišykite.
- Ant viršaus išdėliokite chorizo (kad pašiltų) ir uždenkite. Troškinkite dar 2–3 minutes.
- Prieš patiekdami pabarstykite juodaisiais pipirais, kapotomis petražolėmis ir tarkuotu parmezanu.
- Patiekite iš karto, kol dar viskas šilta.
Skanaus!