Makaronai su Chorizo dešra

Tai labai nesudėtingas ir labai turtingo skonio patiekalas. Gal ingredientų sąrašas ir pasirodys ilgokas, bet jis iš labai paprastų produktų. Jei neturit dviejų spalvų paprikų – naudokit vienos. Skonius galite praturtinti ir vyšniniais pomidorais ar rukolos lapeliais.

Ingredientai:

  • 250 g makaronų
  • 200 g chorizo ​ dešros (griežinėliais)
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 geltona paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g mažųjų špinatų lapelių
  • 100 g mocarelos
  • 0,5l vištienos arba daržovių sultinio
  • 70 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 kupinas šaukštas pomidorų tyrės arba pastos
  • 120ml grietinėlės
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

Pateikimui:

  • 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
  • 2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite chorizo ​​ir pakepkite porą minučių iš abiejų pusės, kol švelniai apskrus ir taps traški. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, sudėkite į dubenį ir uždenkite.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite susmulkintus svogūnus ir kepkite 5 minutes maišydami, kol pakeis spalvą.
  3. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, paprikų griežinėlius bei česnaką. Kepkite dar 2 minutes.
  4. Supilkite makaronus, užpilkite sultiniu, sudėkite pomidorų tyrę. Išmaišykite.
  5. Užvirkite ant silpnos ugnies, tada uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
  6. Įpilkite grietinėlę, sudėkite špinatus, mocarelos ir parmezano sūrius, ir išmaišykite.
  7. Ant viršaus išdėliokite chorizo ​​(kad pašiltų) ir uždenkite. Troškinkite dar 2–3 minutes.
  8. Prieš patiekdami pabarstykite juodaisiais pipirais, kapotomis petražolėmis ir tarkuotu parmezanu.
  9. Patiekite iš karto, kol dar viskas šilta.

Skanaus!

Kiti receptai