Turkiškos piemenėlių salotos, dar kitaip žinomos kaip „Coban“ salotos, gaminamos iš šviežių pomidorų, agurkų ir svogūnų. Dėl žagrenių, citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus skonio jos tampa nuostabiai skanios ir gaivios. Piemenų salotos yra vienos populiariausių tradicinių turkiškų patiekalų. Paprastai jos patiekiamas su kababais, mėsos kukuliais, vištienos patiekalais, ar net su makaronais ar plovu. Taip pat šios salotos patiekiamos prieš pagrindinį patiekalą restoranuose, kad klientai užkandžiautų salotomis laukdami savo užsakymo.
Iš kur kilo šių salotų pavadinimas? Šios salotos anksčiau buvo pagrindinis piemenų patiekalas Turkijoje.
Anksčiau kaime paprastai buvo vienas piemuo ir visi jam patikėdavo savo galvijus. Už avių ganymą kaimo žmonės duodavo piemenims maisto. Pomidorai, agurkai, pipirai ir svogūnai bei truputis duonos buvo pagrindinė užmokesčio dalis. Iš ko piemenys ir ruošdavo salotas. Iš čia ir kilo šis salotų pavadinimas, o salotos ilgainiui tapo mėgstamos ne tik piemenų.
Ingredientai
- 1 puodelis smulkintų pomidorų
- 1/4 puodelio smulkinto agurko
- 2 žaliosios paprikos, susmulkintos
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- petražolių
- 2 šaukšteliai žagrenių (jei turite)
Užpilui
- 1 citrina
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis granatų melasos (nebūtina)
- 1/2 arbatinio šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
- Druska pagal skonį
Į dubenį suberkite smulkintas daržoves, petražoles.
Paruoškite padažą ir užpilkite ant salotų bei viską gerai išmaišykite.
Patiekite prie turkiško kebabo ar kito mėsos patiekalo.
Skanaus!!!