Vyšnių šaltsriubė

*Makaronų reiktų nepalikti kisieliuje, nes jie labai išbrinksta ir viskas pasidaro panašiau į košę nei į sriubą.

Žiemą, šią šaltsriubę galima gaminti su džiovintais vaisiais, o kol pats uogų derlius siūlau mėginti su kuo tik sugalvojat.

Vyšnių receptą, noriu ar nenoriu, teko paveldėti iš anytos, nes tai pati mėgstamiausia mano vyro vasaros sriuba dar iš vaikystės. Bet ji labai smagiai prigijo ir mūsų šeimoje. O pagaminti ją labai paprasta, tik reikia skirti laiko, kad atvėstų iki valgymo.

Taigi išsiverdam makaronus. Tiks spiraliniai, kaspinėliai ar kiti stambesni makaronai. Viskas labai iš akies ir pagal kiekvieno skonį, tad gaminant nuolatos ragaukit.

Į verdantį vandenį dedam cukrų ir vyšnias be kauliukų. Paverdam keletą minučių ir supilame mažam kieky šalto vandens ištirpintą krakmolą. Palaukiam kol pradeda tirštėti ir išjungę kaitrą paliekam vėsti. Prieš patiekiant įdedame makaronų.

Mano proporcijos maždaug tokios:

  • 2l vandens,
  • 50g cukraus (jei uogos rugštesnės reikės daugiau),
  • 300g vyšnių be kauliukų ir
  • 2 šaukštai krakmolo.
  • Tokiam kiekiui verdu apie 250g makaronų.

Paprasta, skanu, greita ir labai vasariška.

Skanaus!

Kiti receptai