Turkiškas vištienos kebabas

Mėgstu lengvai komplektuojamus patiekalus, tuos kurie leidžia kažko nemėgstantiems tiesiog nesidėti to ko nemėgsta, o ištroškusiems skonių įvairovės mėgautis skonių gausa.

Vištienos kebabas -tai patiekalas, kuriuo turkai linkę didžiuotis ir sako, kad jie šį patiekalą ruošia ypatingai skaniai. Šio patiekalo esmė – jogurtinis marinatas, kuris suteikia ypatingą skonį ir gaivą.

Turkiškas žodis „kebabas“ reiškia praktiškai bet kokį patiekalą, kuriame pagrindinė dalis yra termiškai apdorota mėsa. Dažniausiai  tai būna mėsa kepta ant iešmo, rečiau – virta ar troškinta.

Jei kepti mėsos ant laužo neturite galimybės, ne ką prastesnį patiekalą galite išsikepti ir orkaitėje pasinaudoję grilio rėžimu.

4 porcijoms reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlės be kaulų ir be odos (arba 4-5 šlaunelės be kaulų ir odos).
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 puodelio paprasto jogurto
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Mėsą supjaustykite stambesniais kubeliais. Marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gerai rankomis įtrinkite juo mėsą. Uždenkite dubenį ir palikite šaldytuve maždaug 2–8 valandoms.

Prieš pradėdami kepti, groteles patepkite aliejumi, kad vištiena nepriliptų kepant.

Jei kepimui naudosite medinius iešmelius, prieš veriant mėsą bent 30 minučių pamirkytumėte juos vandenyje.

Kepkite kol vištiena centre nebebus rausva, ir nebebėgs  sultys.

Patiekite su turkiškais lavašo paplotėliais, jogurtu bei turkiškomis piemenėlių salotomis.

Skanaus!!!

Kiti receptai