Turkiškas manų kruopų pudingas su karamelizuotais graikiniais riešutais

Man šis receptas pasirodė kaip manų kruopų renesansas. Tai lengvai ir greitai pagaminamas desertas, kuriam paruošti prireiks vos keleto ingredientų. Tiesa sakant manų košę pirmą kartą gyvenime viriau prasidėjus karantinui, kada mano penkiametė nusprendė, kad pasiilgo ne tik darželio bet ir manų košės. Tad radus šį turkišką receptą neatsispyriau pagundai sunaudoti likusias manų kruopas.

Ingredientai

  • 5 šaukštai manų kruopų
  • 3 šaukštai cukraus (pagal originalų receptą 8 šaukštai, bet 3 tikrai pakako)
  • 4 šaukštai sviesto
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 arbat. šaukštelis  vanilės ekstrakto
  • 10 graikinių riešutų puselių
  • 2 arbat. šaukštelis cukraus riešutams karamelizuoti.

Puode ištirpinkite sviestą. Supilkite pieną, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pieno mišiniui lengvai virti ant silpnos ar vidutinės liepsnos. Tada lėtai supilkite reikiamą kiekį manų kruopų. Sumažinkite ugnį ir maišykite mišinį, kol jis sutirštės. Tai gali užtrukti apie 3–5 minutes. Kai pudingas pakankamai taps tirštas, ugnį išjunkite ir įmaišykite vanilę. Atsargiai supilstykite pudingą į atskirus indelius arba galite naudoti vieną didesnį indą. Palikite bent 30 minučių atvėsti arba tol, kol pudingas sustings.

Per tą laiką pasiruoškite karamelizuotus graikinius riešutus. Graikinius riešutus  šiek tiek paskrudinkite keptuvėje. Tolygiai pabarstykite cukrumi ir nukėlę nuo ugnies keptuvę ją papurtykite, kad riešutai kuo geriau pasidengtų cukrumi. Cukrus karštyje ištirps ir karamelizuos graikinius riešutus. Išjunkite liepsną ir leiskite riešutams atvėsti toje pačioje keptuvėje. Atvėsus jie taps traškūs. Tolygiai supjaustykite graikinius riešutus ir naudokite juos kaip garnyrą.

Kai pudingas sustings, galite jį apversti ant lėkštės ir papuošti karamelizuotais graikiniais riešutais. Arba patiekite inde kuriame pudingas stingo.

Skanaus!

Receptas iš  mycookingjourney.com

Kiti receptai