Tai mėgstamiausias mano vaikų makaronų receptas (šiuo metu)! Nes tie mėgstamiausi receptai nuolatos kinta. Turėjom triušienos padažo periodą, morkų padažo periodą, jautienos faršo padažo periodą. Padažai keičiasi, makaronai nenusibosta niekada. Tad kol šis periodas dar nesibaigė skubu pasidalinti receptu.
Ir tai labai nesudėtingas ir greitai paruošiamas patiekalas. Jei mėsą turiu susimalus iš anksto, padažą spėju pagaminti kol išverda makaronai. Taigi gaminant šį patiekalą užtuksit vos 15-20 minučių. O rezultatas prižadu tikrai nenuvils.
Kukuliukam galima naudoti vien tik kalakutieną arba vien tik vištieną, tačiau aš jau seniai pamėgau daryti paukštienos kukulius, nes maišant mėsas gaunasi tarsi skonių balansas, toks viduriukas: nei per sausa, nei per kieta ir visi skoniai atsiskleidžia visu gražumu.
Ir vien dėl šio patiekalo mūsų namuose ar darže įvairiais būdais visus metus turi būti žalių mėtų. Jos čia tiesiog būtinos! Nes ta ypatinga mėtų gaiva ir yra tai kas daro šį patiekalą išskirtiniu.
Kukuliams su mėtom
- 250g vištienos (naudoju šlaunelių mėsą)
- 250g kalakutienos
- Sauja žalių (būtinai!) mėtų
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas jogurto arba grietinės
- 1 šaukštas miltų (naudoju avižinius)
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus kepimui
Jums taip pat gali patikti:
Padažui
- 200g grietinėlės (10%)
- 200g lydyto sūrelio
- 50g parmezano sūrio
- Mėgstamų makaronų (išvirtų pagal nurodymus).
Kalakutieną ir vištieną sumalame. Sudedame jogurtą, kiaušinį, miltus, druską pipirus ir smulkiai pjaustytas mėtas. Arbatiniu šaukšteliu formuojame mažus kukuliukus ir apkepame iš abiejų pusių aliejuje.
Paruošiame padažą. Į keptuvę supilame grietinėlę ir sudedame lydytą sūrelį. Kaitiname kol išsilydys sūrelis. Sudedame parmezaną. Kai viskas susimaišo iki vientisos masės sudedame mėsos kukuliukus ir viską pakaitiname keletą minučių.
Patiekite su šiltais mėgstamais makaronais.
Skanaus!