Graikiški migdoliniai sausainiai „Amygdalota”

Šiandien dalinuosi graikiškų migdolinių sausainių „Amygdalota“ receptu. Šie sausainiai yra vieni lengviausių mano kada nors gamintų sausainių! Ir jiems tereikia vos 5 ingredientų.

Migdoliniai sausainiai (Amygdalota) – tai klasikiniai graikiški sausainiai ir svarbiausia –  jokio glitimo!  Žodis „amygdalota” išvertus iš Graikų kalbos, reiškia „saldumynai iš migdolų“.

Migdolų medžiai yra  labai paplitę Graikijoje, todėl migdolai naudojami daugelyje Graikiškų desertų. Migdolai simbolizuoja laimę, klestėjimą ir naują pradžią, todėl amygdalota sausainiai yra labai dažni graikų krikštynų, vestuvių bei kitų švenčių valgiaraščiuose.

Manoma, kad šie sausainiai yra graikiška macaroons versija. Ir dėl to jie man velniškai patiko!

Ingredientai

  • 3 puodeliai migdolų miltų
  • 3/4 puodelio granuliuoto cukraus (galima naudoti klevų sirupą)
  • 1 šaukštas apelsinų žievelės
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 3 kiaušinių baltymai,
  • 1 puodelis supjaustytų migdolų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Sumaišykite migdolų miltus, cukrų, apelsinų žieveles ir druską dideliame dubenyje. Kiaušinių baltymus išplakite  ir sumaišykite su pasiruoštu mišiniu. Tešla turi būti minkšta, bet ne skysta.

Supjaustykite migdolus peiliu.

Iš tešlos formuokit rutuliukus, juos apvoliokite migdoluose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite apie 13-15 minučių arba tol, kol sausainiai taps šviesiai auksinės rudos spalvos.

Išėmę iš orkaitės palikite 10 minučių atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Kiti receptai