Pats lengviausias ir skaniausias obuolių pyragas

Paprastesnis už paprastą, o skanus iki negaliu, mano vasaros atradimas su uogomis, rudenį virto fantastišku obuolių pyragu (ang. crisp). Jį tikrąją žodžio prasme kabinsite šaukštais. Jau nuo vasaros turiu įprotį pasigaminti trupinių daugiau ir laikyti šaldytuve (juose nenaudojamas kiaušinis, tad laikyti galima tikrai ilgai) ir kai tik atsiranda reikalas desertui pjaustau obuoliu ar traukiu iš šaldiklio uogas, dedu trupinių, orkaitė ir skaniausias desertas garuoja ant stalo.

Valgyti ne tik rekomenduojama, bet tiesiog būtina su ledais!!!!

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Ingredientai

Trupiniams

  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių 
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė rudojo cukraus
  • ½  arbatinio šaukštelio druskos
  • 200g šalto sviesto

Įdarui

  • 4-5 obuoliai
  • 1/4 puodelio granuliuoto cukraus
  • 1 šaukštas cinamono

P.S. Jei naudosite nerūgščius obuolius porą šaukštų citrinos sulčių tikrai nepamaišys.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, miltus, cukrų ir druską. Rankomis įmaišykite sviestą iki kol masė taps panaši į trupinius. Tą darykite greitai, kol  sviestas nesušilo.
  3. Sudėkite nuvalytus ir kubeliais supjaustytus obuolius į kitą dubenį. Įmaišykite cukrų ir cinamoną.
  4. Į kepimo indą supilkite obuolių ir cukraus mišinį ir tolygiai pabarstykite avižų trupiniais.
  5. Kepkite 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos, o obuoliai pradės burbuliuoti prie kraštų.
  6. Patiekite dar šiltą su ledais!

Skanaus!

Kiti receptai