Uogų trupiniuotis su avižiniais dribsniais

Paprastas iki negaliu, uogiškas iki negaliu, skanus iki negaliu!!! Jį tikrąją žodžio prasme kabinsite šaukštais.

Drąsiai sakau, tai  tikras mano vasaros atradimas.

Ir tai pats geriausias desertas uogų sezonui. O šaltuoju sezonu galite naudoti turimas šaldytas uogas. Ir tai puikus receptas kuomet reikia suvartoti šaldiklio turinį prieš naują uogą sezoną.

Valgyti su ledais. Būtinai!!!

Ingredientai

Trupiniams

  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių 
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė rudojo cukraus
  • ½  arbatinio šaukštelio druskos
  • 200g šalto sviesto
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Uogų įdarui

  • 3 stiklinės smulkintų uogų (bet kokių)
  • 1/4 puodelio granuliuoto cukraus

P.S. Jei naudosite nerūgščias uogas pvz. šilauoges, porą šaukštų citrinos sulčių tikrai nepamaišys.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, miltus, cukrų ir druską. Rankomis įmaišykite sviestą iki kol masė taps panaši į trupinius.
  3. Sudėkite uogas į kitą didelį dubenį. Į uogas įmaišykite cukrų.
  4. Į kepimo indą supilkite uogų ir cukraus mišinį ir tolygiai pabarstykite avižų trupiniais.
  5. Kepkite 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos, o uogos pradės burbuliuoti per kraštus.
  6. Patiekite dar šiltą su ledais!

Kiti receptai