Migdoliniai keksiukai su avietėmis ir šokoladu

Planas buvo avietiniai keksiukai su baltuoju šokoladu. Bet, kol iškepiau keksiukus, šokoladas paslaptingai dingo… Tad manieji keksiukai buvo su juoduoju šokoladu. Kitą kartą Būtinai bandysiu su baltuoju šokoladu, nes intriga išliko ir dar gabalėlių nepagailėsiu įdėti ir į pačius keksiukus.

Keksiukams tiks tiek šviežios tiek ir šaldytos avietės, o jei neturit aviečių, ne bėda, jas galit keisti kitomis uogomis arba aviečių džemu. Tik džemą rekomenduoju dėti po šaukštelį  į kiekvieno keksiuko tešlą, kai tešla jau bus formelėse.

O svarbiausiai, šis receptas yra visiškai be miltų.

18 keksiukų pagaminti reikės:

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 100g sviesto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 150g migdolų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinė šviežių (arba šaldytų) aviečių

Papuošimui:

  • 150g šokolado (tiks tiek baltas tiek ir juodas)
  • 100ml grietinėlės
  • Aviečių
  • Mėtų lapelių
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Plakite kol cukrus ištirps. Supilkite po truputį ištirpintą sviestą. Atidėkite.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
  5. Į kiaušinių masę supilkite miltų mišinį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Masė bus gan tiršta ir sunkiai maišysis.
  6. Išplakite kiaušinių baltymus. Plakite iki standžių putų, tada po šaukštą iš lėto sudėkite į trynių ir miltų masę ir lėtai išmaišykite mentele.
  7. Sudėkite avietes ir lėtai mentele dar kartą viską permaišykite.
  8. Keksiukų formeles išklokite popierėliais ir pilkite tešlą maždaug iki ¾ formelės.
  9. Kepkite 180C orkaitėje 20–25 minutes arba tol, kol jų viršus šiek tiek paruduos.
  10. Šokoladą ir grietinėlę maišydami ištirpinkite iki vientisos masės garų vonelėje. Šokoladu aptepkite kiek pravėsusius keksiukus.
  11. Prieš patiekdami papuoškite avietėmis ir mėtomis

Skanaus!

Kiti receptai