Slyvų pyragas su cinamonu

Slyvos man tikros  rudens pranašės. Kai sodas pakvimpa slyvomis ir obuoliais, žinau, kad  atėjo ir pyragų kepimo sezonas. Kepti obuolių pyragą rudenį yra tiesiog privaloma. O pernai atradau, kad kepti slyvų pyragą yra tikras hygge*.

Iš patirties žinau, kad šis slyvų pyragas dingsta nuo stalo net nepastebėtas ir niekada nepalieka abejingų. Kas ragavo, ne tik recepto prašė, bet ir dar ilgai skaniais žodžiais minėjo.

Ingredientai

  • Slyvų (aš sunaudojau 20vn. vidutinio dydžio slyvų )
  • 4 kiaušinių
  • 1 ¼  stiklinės universalių miltų
  • 1 stiklinė baltojo cukraus (jei slyvos rūgščios gali reikėti ir daugiau)
  • 100g sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Cukraus pudros barstymui.
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Atidėkite.
  3. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atidėkite.
  4. Trynius išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite ant silpnos kaitros ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  6. Miltų mišinį supilkite į kiaušinių plakinį išmaišykite.
  7. Sudėkite kiaušinių baltymus ir atsargiai mentele juos įmaišykite į tešlą.
  8. Supilkite tešlą į atsegamą kepimo forma išklotą kepimo popieriumi arba formą patepkite sviestu. Slyvų puseles gražiai išdėliokite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Apibarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu.
  9. Kepkite  180C orkaitėje apie 40 minučių arba kol gražiai paruduos. Iškepusį pyragą atvėsinkite. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

*Žodžio hygge tiksliai išversti neįmanoma. Tai žodis, kuriuo apibūdinama įsivaizduojama šiaurietiško gyvenimo kokybė su visa jai būdinga šiluma, namų jaukumu ir pasitenkinimu gyvenimu.

Kiti receptai