
Slyvos man tikros rudens pranašės. Kai sodas pakvimpa slyvomis ir obuoliais, žinau, kad atėjo ir pyragų kepimo sezonas. Kepti obuolių pyragą rudenį yra tiesiog privaloma. O pernai atradau, kad kepti slyvų pyragą yra tikras hygge*.
Iš patirties žinau, kad šis slyvų pyragas dingsta nuo stalo net nepastebėtas ir niekada nepalieka abejingų. Kas ragavo, ne tik recepto prašė, bet ir dar ilgai skaniais žodžiais minėjo.
Ingredientai
- Slyvų (aš sunaudojau 20vn. vidutinio dydžio slyvų )
- 4 kiaušinių
- 1 ¼ stiklinės universalių miltų
- 1 stiklinė baltojo cukraus (jei slyvos rūgščios gali reikėti ir daugiau)
- 100g sviesto
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 1 šaukštelio cinamono
- Cukraus pudros barstymui.

- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
- Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Atidėkite.
- Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atidėkite.
- Trynius išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite ant silpnos kaitros ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Miltų mišinį supilkite į kiaušinių plakinį išmaišykite.
- Sudėkite kiaušinių baltymus ir atsargiai mentele juos įmaišykite į tešlą.
- Supilkite tešlą į atsegamą kepimo forma išklotą kepimo popieriumi arba formą patepkite sviestu. Slyvų puseles gražiai išdėliokite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Apibarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu.
- Kepkite 180C orkaitėje apie 40 minučių arba kol gražiai paruduos. Iškepusį pyragą atvėsinkite. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!

*Žodžio hygge tiksliai išversti neįmanoma. Tai žodis, kuriuo apibūdinama įsivaizduojama šiaurietiško gyvenimo kokybė su visa jai būdinga šiluma, namų jaukumu ir pasitenkinimu gyvenimu.