Burokėlių ir ožkų sūrio terinas

Terinas – tai iš smulkintos mėsos, žuvies ar daržovių, specialioje formoje pagamintas sluoksniuotis, paprastai patiekiamas supjaustytas riekelėmis. Ir tai ne tik skanus, bet ir labai patogus patiekalas, iš tų, kurie pradeda budėjimą šaldytuve dar gerokai iki pasirodant svečiams ir laukia, kada bus patiekti suvalgyti. O patiekus, nuo stalo dingsta be didesnių raginimų.

Šis burokėlių terinas ir yra būtent toks.

Taigi jums reikės:

  • Apie 1 kg burokėlių (žalių),
  • Sauja laiškinio česnako,
  • Kelios šakelės raudonėlio,
  • Kelios šakelės šalavijo,
  • Sauja čiobrelių (keletą šakelių pasilikite papuošimui),
  • 1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus,
  • Alyvuogių aliejus (kepimui ir formos patepimui),
  • 75 g graikinių riešutų puselių,
  • 100 g kreminio sūrio,
  • 300g kreminio ožkų sūrio,
  • ½ šaukštelio smulkiai maltų juodųjų pipirų,
  • ½ šaukštelio druskos,

Jei neturite specialios terino formos, galite naudoti pailgą kekso formą.

Formą patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Tada išklokite keliais maistinės plėvelės sluoksniais, palikdami kraštuose tiek plėvelės, kad užsidengtų viršus.

Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje maždaug 40–50 minučių ir palikite atvėsti.

Smulkiai supjaustykite žalumynus, įdėkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite kartu su kreminiais sūriais.

Burokėlius nulupkite, (dėvėkite pirštines, burokėliai stipriai dažo rankas!!!) ir labai aštriu peiliu arba tarka supjaustykite 1 -2 mm griežinėliais. Kuo ploniau, tuo bus skaniau.

Į formos apačią dėkite sluoksnį persidengiančių burokėlių griežinėlių.

Tada ant viršaus dėkite ploną ožkos sūrio mišinio sluoksnį.

Kartokite, kol viskas bus sunaudota. Paskutinis sluoksnis turėtų būti burokėlių.

Uždenkite plėvele likusia kraštuose ir palikite teriną per naktį šaldytuve.

Pasigaminkite graikinių riešutų papuošimą. Nedidelėje keptuvėje keletą minučių pakepkite graikinius riešutus, pabarstykite ruduoju cukrumi. Maišydami pakepkite dar apie  minutę, kol cukrus ištirps ir padengs riešutus. Išpilkite ant kepimo popieriaus lapo ir palikite atvėsti.

Likus ne daugiau nei 2 valandoms iki patiekimo pakepkite čiobrelius. Mažoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite keletą čiobrelio šakelių. Kepkite keletą minučių, kol taps traškūs. Išgriebkite ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus. Pagardinkite trupučiu druskos.

Prieš patiekiant nuimkite viršutinį maistinės plėvelės sluoksnį. Ant viršaus dėkite pjaustymo lentelę arba lėkštę ir staigiu judesiu apveskite. Nuimkite maistinę plėvelę nuo likusios terino dalies. Ant viršaus užberkite graikinius riešutus ir traškias žoleles, labai aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais.

Patiekite su skrebučiais ir keliais salotų lapais.

Skanaus!!!

Kiti receptai