Morkų pyragas su graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 500g morkų (smulkiai tarkuotų)
  • 1,5 stiklinės universalių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 5 grūsti gvazdikėliai
  • Muskato riešuto žiupsnelis
  • 1 stiklinė cukraus
  • 0,5 stiklinės augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelis vanilės
  • Gera sauja graikinių riešutų (smulkintų)

Glaistui:

  • 100g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus pudros
  • 250g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite 26cm skersmens kepimo formą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną, graikinius riešutus ir muskato riešutą.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, tarkuotas morkas, cukrų, aliejų ir vanilę.
  4. Sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir sumaišykite. Nepermaišykite.
  5. Supilkite pyrago tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir tolygiai paskleiskite tešlą.
  6. Pašaukite į orkaitę 20-25 min. Arba kol įkištas į tešlą pagaliukas taps švarus.
  7. Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
  8. Sumaišykite kremui skirtus ingredientus ir užtepkit pyragą!

Skanaus!

Kiti receptai