Portugališka vištiena „Piri piri“

Tai labai paprastas, skanus patiekalas patiks saulės ir aštrumo mylėtojams.  Pagaminsite greitai ir paprastai, o taip paruoštą vištieną galima kepti tiek orkaitėje tiek ir grilyje.

Ingredientai:

  • 4 sveikos vištienos ketvirčiai (su oda ir kaulais)

Marinatas vištienai

  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Piri Piri padažas:

  • 2–3 raudonųjų čili pipirų (jei mėgstate aštresnį patiekalą, galite naudoti ir daugiau)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 citrinos sultys
  • 2 arbatiniai šaukšteliai saldžios arba rūkytos paprikos
  • druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • Smulkintų šviežių petražolių, papuošimui
  • Citrinos griežinėliai, patiekimui

  1. Sudėkite vištieną į kepimo skardą, jei norite iškart pasmulkinkite ir atidėkite.
  2. Mažame dubenyje sumaišykite citrinos sultis ir česnaką. Citrinų mišiniu įtrinkite vištieną, pagardinti druska; uždenkite ir leiskite pasimarinuoti 30–60 minučių.
  3. Paruoškite „Piri piri“ padažą. Susmulkinkite čili pipirus ir česnaką; dįkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą. Dirbant su čili PATARIU mūvėti pirštines. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Palaukite kol išsimaišys. Tada įpilkite paprikos ir aliejaus; palukite kol visiškai susimaišys.
  4. Paragaukite,  jei norite, įberkite daugiau čili arba druskos ir pipirų. Taip pat galite įdėti šiek tiek cukraus, kad padažas būtų šiek tiek saldesnis.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
  6. Kepkite anksčiau paruoštą vištieną maždaug 30–35 minutes arba kol iškeps. Įpusėjus kepimui palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
  7. Išimkite vištieną iš orkaitės ir aptepkite paruoštu :Piri piri: padažu. Pasilikite šiek tiek padažo patiekimui.
  8. Sudėkite vištienos gabalėlius į karštą keptuvę ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių arba kol paruduos ir pradės skrusti.
  9. Papuoškite petražolėmis ir patiekite su citrinos griežinėliais bei likusiu „Piri piri“ padažu.

Skanau!

Kiti receptai