
Tai labai paprastas, skanus patiekalas patiks saulės ir aštrumo mylėtojams. Pagaminsite greitai ir paprastai, o taip paruoštą vištieną galima kepti tiek orkaitėje tiek ir grilyje.
Ingredientai:
- 4 sveikos vištienos ketvirčiai (su oda ir kaulais)
Marinatas vištienai
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Piri Piri padažas:
- 2–3 raudonųjų čili pipirų (jei mėgstate aštresnį patiekalą, galite naudoti ir daugiau)
- 2 skiltelės česnako
- 1 citrinos sultys
- 2 arbatiniai šaukšteliai saldžios arba rūkytos paprikos
- druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
- Smulkintų šviežių petražolių, papuošimui
- Citrinos griežinėliai, patiekimui
- Sudėkite vištieną į kepimo skardą, jei norite iškart pasmulkinkite ir atidėkite.
- Mažame dubenyje sumaišykite citrinos sultis ir česnaką. Citrinų mišiniu įtrinkite vištieną, pagardinti druska; uždenkite ir leiskite pasimarinuoti 30–60 minučių.
- Paruoškite „Piri piri“ padažą. Susmulkinkite čili pipirus ir česnaką; dįkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą. Dirbant su čili PATARIU mūvėti pirštines. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Palaukite kol išsimaišys. Tada įpilkite paprikos ir aliejaus; palukite kol visiškai susimaišys.
- Paragaukite, jei norite, įberkite daugiau čili arba druskos ir pipirų. Taip pat galite įdėti šiek tiek cukraus, kad padažas būtų šiek tiek saldesnis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
- Kepkite anksčiau paruoštą vištieną maždaug 30–35 minutes arba kol iškeps. Įpusėjus kepimui palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
- Išimkite vištieną iš orkaitės ir aptepkite paruoštu :Piri piri: padažu. Pasilikite šiek tiek padažo patiekimui.
- Sudėkite vištienos gabalėlius į karštą keptuvę ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių arba kol paruduos ir pradės skrusti.
- Papuoškite petražolėmis ir patiekite su citrinos griežinėliais bei likusiu „Piri piri“ padažu.
Skanau!
