Vištiena su aguonų padažu ir krekeriais

Labai paprastas, neįprastas ir labai skanus patiekalas, labai tinkamas sunaudoti vištienos likučius.

Ingredientai:

  • 600g virtos arba keptos vištienos

Padažas

  • 80g sviesto
  • 4 šaukštai miltų
  • 0,5l vištienos sultinio
  • 200ml riebios grietinėlės
  • 200ml grietinės
  • ½ citrinos sultys
  • 1 šaukštas aguonų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Užpilas

  • 150g krekerių,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai aguonų
  • 80g s sviesto.

Įkaitinkite orkaitę iki 190C laipsnių. Kepimo formą lengvai patepkite sviestu.

Vištieną supjaustykite kubeliais ir dėkite į kepimo formos dugną.

Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Po truputį suberkite miltus ir nuolat maišykite, kol gerai susimaišys ir mišinys taps auksinės spalvos, maždaug 3–5 minutes.

Supilkite vištienos sultinį, grietinę, grietinę, supilkite aguonas. Maišykite  kol masė taps vientisa ir užvirs. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 5-6 minutes, kol padažas sutirštės.

Supilkite citrinos sultis, druską (jei reikia) ir pipirus. Gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite ant vištienos sluoksnio.

Į nedidelį dubenį suberkite stambiai smulkintus krekerius. Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius aguonų. Gautą masę sudėkite ant padažo kepimo formoje.

Kepkite 190C orkaitėje 45 minutes arba tol, kol pasidarys burbuliukai ir paruduos. Patiekite karštą.

Skanaus!

Kiti receptai