Sluoksniuotos tešlos bandelės su aguonomis

arba šimtalapis paprastai

Šias bandeles – pyragėlius iškepiau visai atsitiktinai. O jų skonis gavosi toks sušildantis ir žiemiškas, kad nutariau pasidalinti idėja ir su Jumis.

Bet apie viską nuo pradžių.

Grįždami iš kelionės Vokietijoje sustojome prekybos centre Lenkijoje ir akis užkliuvo už aguonų masės. Tokios niekada anksčiau nebuvau mačius, o tuo labiau ragavus. Tad kai parsivežiau namo, ieškojau ką čia įdomaus pagaminus, nes pati masė buvo tikrai prabangi su apelsino žievelėmis ir razinomis mirkytomis rome. Ir kai viena Instagram paskyros sekėja paklausė apie „Štrudelį apsimetėlį“ iškart pagalvojau, kad tas štrudelis gali būti ir šimtapaliu.  Juk pyragai su vyšniomis ir slyvomis buvo taip pat labai pasisekę, tad taip paprastai kepiau bandeles, nes šaldiklyje turėjau tik gabalėliais, ne lakštais sluoksniuotos tešlos.

Mano atveju viskas buvo labai paprasta.

Tešlą atitirpinau, supjausčiau (žiūrėti nuotrauką žemiau) patepiau sviestu ir pabarsčiau cukrumi, dėjau įdarą ir sulaksčius aptepiau kiaušinio plakiniu.

Kepiau 180C orkaitėje 20min. Prieš patiekiant apibarsčiau cukraus pudra.

Na o jeigu neturite  aguonų masės, tuomet pagal skonį pasirinktinai naudokite:

  • Išmirkytas ir pertrintas trintuvu aguonas,
  • Cukraus pudrą arba cukrų,
  • Apelsinų žieveles,
  • Išmirkytas razinas,
  • Obuolių gabaliukus,
  • Vanilinį cukrų,
  • Kiaušinio plakinį (aptepimui)
  • Sviesto (tešlos patepimui)
  • Cukraus (pudros pabarstymui)

Jei norite tiesiog bandelių su aguonomis, galite sviestu netepti, nes būtent karamelizavęsis sviestas su cukrumi ir priduoda šimtalapio skonį.  

Kepti 180C orkaitėje 20min. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Kiti receptai