Vyšnių greitukas

Kai atsikeli anksti ryte ir supranti, kad prie rytinės kavos puodelio nori kažko nuodėmingo, mano atveju tai būna kažkas su kvietiniais miltais… Taip nutinka laaaabai retai, bet va ima ir nutinka. Tad šįryt buvo greitas pyragas su vyšniomis ir rikota su šaldyta tešla.

Viskas labai paprastai ir iš akies, bet rezultatas buvo nenusileidžiantis bandelių kepyklėlėms.

  • Indelis rikotos sūrio
  • Šaldytos sluoksniuotos „Mantinga” bemielės tešlos
  • Vyšnių be kauliukų
  • Citrinos žievelės (jei norit)
  • Cukraus pudros
  • Kiaušinio aptepimui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Rikotą sumaišykite su cukraus pudra ir įtarkuokite citrinos žievelės. Atšildytą tešlą truputį pakočiokite. Per vidurį dėkite rikotą, ant jos uogas ir viską gražiai sulankstykite (žr. nuotraukas). Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.

Kepti apie 25min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Greita ir skanu!

Kiti receptai