Kaip iškepti kaštainius?

Šiandien susigundžiau nusipirkti kaštainių!

Esu jų ragavusi ne kartą kalėdinėse mugėse Taline, o jų kepamų kvapas viliote vilioja nepraeit pro šalį. Tad pagalvojau, o kodėl neparsinešti šios kalėdinės nuotaikos į namus?

Beieškodama informacijos kaip juos kepti perkaičiau, kad kaštainiai greitai genda, tad atsargų nekaupkite, o įsigiję stenkitės išsikepti kaip galima greičiau.  Jei kyla įtarimas, kad jie sugedę (papeliję ar glitėti) – nekepkite.

Ir nors Lietuvoje augantys kaštonai labai panašūs į kaštainius, kaštonai nėra tas pats kaip kaštainiai ir nėra valgomi.

Tad dalinuosi kaip tą padaryti namuose ir su Jumis.
  • Svarbiausias darbas – įpjauti kaštainių žievę viršūnėlėje padarant kryželį. Tad reikės aštraus peilio ir atsargumo tą padarant.
  • Tada dėkite kaštainius į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite.
  • Nupilkite vandenį, ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 200C orkaitėje apie 20- 25 minutes. Stebėkite įpjovas, jos turi gražiai prasiskleisti.
  • Tuomet dar karštus sudėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, kad dar geriau atšoktų žievė.  Taip laikykite 10-15 min.
  • Galite paskaninti druska. Skaniausi kai valgomi dar šilti.

Ir skanaus!

P.S. sako, kad labai skanu ne tik prie puodelio kavos, bet ir  prie taurės vyno.

Kiti receptai