Dieta pagal spalvas

Dietos šalininkai teigia, jog kiekvieno maisto produkto spalva veikia mūsų organizmą ir padeda mūsų sveikatai.  Žmonės šiais laikais dažnai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių, o laikydamiesi šios dietos lengviau užpildyti mitybos spragas. Dietologai tvirtina, kad spalvos padeda kovoti su antsvoriu, bloga savijauta. Jei norit sustiprinti sveikatą, išvengti rimtų susirgimų – rinkitės spalvas.

Ši dieta padeda atsikratyti ne tik nereikalingo svorio, bet ir pakelia nuotaiką, pilką kasdienybę nudažydama įvairiomis spalvomis.

Svarbiausia, kad šios dietos galima laikytis tiek, kiek širdis geidžia, nes jos racione yra visos maistingos medžiagos, o suvartojamas didelis kiekis daržovių ir vaisių suteiks organizmui vitaminų bei mineralinių medžiagų. Dvi savaites vartokite margaspalvius maisto produktus, dvi savaites laikykitės saikingo raciono, ir jūsų svoris ims mažėti.

Atminkite, produktai troškinami ar verdami, nekepami keptuvėje.

Pirmoji diena -balta.Šią dieną negalima vartoti baltai spalvai priskiriamų, tačiau itin kaloringų produktų – bulvių ir grietinėlės. Visi kiti baltos spalvos produktai tinka. Ryžiai, liesas pienas, sūris, varškė, jogurtas, virto kiaušinio baltymas, žiediniai kopūstai. Sojose esantys į hormonus panašūs junginiai mažina vėžio pavojų. Liesuose pieno produktuose gausu kalcio, kuris stiprina širdį bei kaulus.

Antroji diena – raudona. Šios spalvos maisto produktams geriausia tinka savaitės vidurys. Raudonosios pupelės, raudonoji paprika, vyšnios, raudonieji serbentai, raudonos spalvos obuoliai, granato vaisiai, pomidorai, pomidorų sultys, pomidorų padažas, vytinta jautiena. Tik raudonose daržovėse, pvz., pomidoruose yra medžiagos – likopeno – kuris, tyrimų duomenimis, saugo nuo gimdos, krūties ir plaučių vėžio.

Trečioji diena – žalia. Ši diena – vegetarų diena. Lapinės daržovės, prieskoniniai žalumynai, agurkai, jūros kopūstai, visų rūšių salotos, brokoliai, aguročiai, kiviai, žalioji arbata, avokadai, špinatai.

Tinkamiausia žaliųjų maisto produktų diena – pirmadienis. Tądien vartojami maisto produktai padės pašalinti iš organizmo šlakus ir suteiks žvalumo, energijos visai savaitei. Žalioji arbata padės atsikratyti cholesterolio.

Ketvirtoji diena – oranžinė. Lepinkitės prisirpusiais mangais, morkomis, moliūgu, šaltalankiais, lašiša, persikais, riešutais. Porcijoje oranžinių daržovių yra dienos norma karotino, vitamino C. Pusryčiams suvalgykite tarkuotos morkos su medumi salotų, pietums – virtos ar mažai sūdytos lašišos. Gerkite šviežias morkų ar apelsinų sultis.

Penktoji diena – violetinė. Valgykite lengvai virškinamų vaisių ir uogų, saldžiarūgščio skonio produktų. Tai – naudingiausia dietos diena. Violetinės spalvos produktai gerina kraujotaką, teigiamai veikia viso organizmo veiklą ir atgaiviną odą. Tai – juodieji serbentai, mėlynės, tamsios spalvos vynuogės, slyvos, baklažanai, burokėliai. Daržoves galima valgyti šviežias, troškintas.

Šeštoji diena – geltona. Ją galima vadinti skrandžio švente: labiausiai kaloringa ir soti. Šią dieną geriausia planuoti prieš vadinamąją bespalvę. Valgykite iki soties ananasus, persikus, abrikosus, kiaušinio trynius, medų, geltoną sūrį, geltonos spalvos obuolius, citrinas. Makaronai šios dienos racionui nepriklauso.

Septintoji diena – bespalvė. Tai iškrovos diena. Teks pasitenkinti dviem litrais mineralinio vandens ir apsišarvuoti didžiule kantrybe. Po šešių sočių dienų būtinai turi būti alkanoji. Kitas dvi savaites maitinatės įprastais maisto produktais.

Idėjų ką valgyti laikantis šios dietos galit pasisemti čia>>