Citrininis keksas

Geltona spalva, man visada asocijuojasi su šiluma ir gaiva. O kas gali būti geltona ir gaivu? Žinoma tai citrina.

Labai paprastas, gaivus ir labai skanus keksas, kurį pagaminau tiesiog pagauta geltono įkvėpimo. Sunaudosite vos vieną citriną, o gaivos bus visas pliūpsnis. Dieviškai skanus prie puodelio kavos.

Tiesa, keksas bus skanus ir be glaisto, bet tikrai nepasigailėsite jį pasidarę, nes būtent glaiste ir koncentruojasi skonių ir kontrastų gausa.

Ingredientai:

  • 4vnt. kiaušinių
  • 2  šaukštai grietinės
  • 100g sviesto
  • 50g cukraus
  • Pusės citrinos sultys
  • Pusės citrinos nutarkuota žievelė
  • 5 šaukštai kvietinių miltų Šaukštelis kepimo

Glaistas

  • Pusės citrinos sultys
  • 2-3 šaukštai (priklausomai nuo citrinos dydžio) cukraus pudros
  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Trynius išplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Sudėkite grietinę. Supilkite citrinos sultis ir įtarkuokite žieveles.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į skystuosius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
  5. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite gabalėliu sviesto. Supilkite tešlą.
  6. Kepkite 180C laipsnių orkaitėje 35-40min.
  7. Iškepusį keksą atvėsinkite ant grotelių.
  8. Kol keksas vėsta pasiruoškite glaistą – citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra. Glaistas turi būti klampus ir sunkiai besimaišantis.
  9. Atvėsusį keksą aptepkite glaistu.

Patiekite su mėtų arbata arba kava.

Skanaus!