Amerikietiškas mėsainis

Mėsainis – visiems gerai žninomas ir labai išpopuliarėjęs patiekalas, kūrį rasite tiek gatvės maisto užkandinėse, tiek ir prabangiuose retoranuose. Ir viskas jame labai paprasta: bandelė, maltinis, daauuug daržovių, sūris (jei tai sūrainis) ir padažas. Galimų variacijų daug ir įvairių.

Mėsainiais dažnai vaišinam svečius, ypač kai vaikų būna pilnas kiemas, nes tai labai lankstus patiekalas. Nemėgsti salotų- prašom be salotų. Tavo dieta be glitimo- prašom maltinuką su daržovėm. Mėgsti su daug sūrio – prašom su daug sūrio.

Tai čia turbūt galiu tik pasidalinti savo išgrynintu sultingo mėsos maltinio receptu. To, kurį labai mėgsta vaikai.

Mėsa – būtinai jautiena. Labiausiai mėgstu susimalti namuose pati, tada žinui, kad viskas bus taip kaip tik gali būti geriausiais. Būtinai dedu pakeptą porą (galima ir svogūną) su morkomis, šaukštą grietinės ir daug žalumos. Pasūdau ir papipirinu prieš pat kepimą. Kepant reiktų vartyti kuo mažiau, geriausiai 3-4 min. iš vienos pusės ir 3-4 min. iš kitos pusės. Baigiant kepti uždedu sūrį 1-2 min ir keliauja į sumuštinį. Tik nepamirškit prieš tai orkatęje arna ant grilio pašildyti ir bandeles. Užteks vos keletos minučių ir bandelės bus šiltos ir traškios.

Kita labai svarbi sudedamoji mėsainio dalis yra padažas. Galima naudoti paprasčiausią pomidorų padažą. Daug kas mėgsta majonezo – pomidorų padažo mišinį.

Aš stengiuosi kaskart paimprovizuoti su padažais. Tačiau tas, kuris visiems patinka yra šis:

  • 4 šaukstai majonezo
  • 1 šaukštas jogurto
  • Šlakelis laimio sulčių
  • Pagal skonį druskos, aitriosios paprikos, kumino ir kalendros lapelių.

Tad drąsių improvizacijų ir skanių atradimų!