Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.
Marinuoti kiaušiniai man labai patinka dėl to, kad tokiu būdu saugiai atidėsit virtus kiaušinius 2-3 savaitėms, kai visi jau bus Velykas ir pamiršę.
Na, o netikras zuikis yra tikra Velykinio stalo klasika, tad siūlau išbandyti ir mūsų šeimos receptą – netikrą zuikį su virtais kiaušiniais ir morkomis.
Jums taip pat gali patikti:
Kiaušinių marginimas vašku
Paprastai ir suprantamai.
Jei šventės buvo sočios, o kažko skanaus, bet kartu ir sveiko vistiek norisi – pudinas su virtais kiaušiniais, bus tikra kulinarinė paslaptis, jei tik neprasitarsit iš ko jis pagamintas, niekas tikrai neatspės.
Na, o jei norisi kažko visai nesudėtingo, tuomet siūlau pasigaminti mano šio pavasario atradimą – japonišką sumuštinį su kiaušiniais arba latviškus sumuštinius su šprotais. Paprasta, skanu ir labai gražiai atrodo.
Tradiciniuose šaltibarščiuose vienas iš pagrindinių ingredientų yra kietai virti kiaušiniai.
O gal labai seniai gaminot pikantišką mišrainę ar salotas su tunu?
Tad jei liko nesuvalgytų margučių, tikiu, kad rasit kas patiks ir virti kiaušiniai bus panaudoti naujam patielui.