![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/03/20220419133531-002-1024x768-1.jpg)
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2021/03/img7789-683x1024.jpg)
Marinuoti kiaušiniai man labai patinka dėl to, kad tokiu būdu saugiai atidėsit virtus kiaušinius 2-3 savaitėms, kai visi jau bus Velykas ir pamiršę.
Na, o netikras zuikis yra tikra Velykinio stalo klasika, tad siūlau išbandyti ir mūsų šeimos receptą – netikrą zuikį su virtais kiaušiniais ir morkomis.
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/03/img7656-683x1024.jpg)
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/02/marginimas-1024x683-1.jpg)
Kiaušinių marginimas vašku
Paprastai ir suprantamai.
Jei šventės buvo sočios, o kažko skanaus, bet kartu ir sveiko vistiek norisi – pudinas su virtais kiaušiniais, bus tikra kulinarinė paslaptis, jei tik neprasitarsit iš ko jis pagamintas, niekas tikrai neatspės.
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/03/img7710-683x1024.jpg)
Na, o jei norisi kažko visai nesudėtingo, tuomet siūlau pasigaminti mano šio pavasario atradimą – japonišką sumuštinį su kiaušiniais arba latviškus sumuštinius su šprotais. Paprasta, skanu ir labai gražiai atrodo.
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/03/img7493-683x1024.jpg)
Tradiciniuose šaltibarščiuose vienas iš pagrindinių ingredientų yra kietai virti kiaušiniai.
O gal labai seniai gaminot pikantišką mišrainę ar salotas su tunu?
![](https://www.valgespalve.lt/wp-content/uploads/2024/03/img6708-768x1151-1-683x1024.jpg)
Tad jei liko nesuvalgytų margučių, tikiu, kad rasit kas patiks ir virti kiaušiniai bus panaudoti naujam patielui.