Kiaušinių marginimas burokėliais

Po dažymo su mėlynuoju kopūstu labai knietėjo išbandyti dar ką nors. Tad tarkavau burokėlius ir laukiau raudonų margučių.

Deja, kaip ir burokėlių sriuba ne visada būna raudona, o kartais ima ir pasidaro ruda, taip ir su margučiais nutiko, kad graži ryški raudona spalva buvusi vakar, šįryt tapo labiau ruda nei raudona. Tad jei reikia raudonų margučių turėkit minty, kad reikia dažyti margučius tą pačią dieną kai bus jų debiutas.

Jums reikės:

  • Dar šiltų virtų kiaušinių (geriau baltų)
  • Dviejų vidutinio dydžio burokėlių
  • 2 -3 šaukštų acto
  • Popierinių rankšluosčių.
  • Vienkartinių pirštinių

Burokėlius sutarkavau (naudokite vienkartines pirštines) burokine tarka ir viską sudėjau į nedidelį puodą. Tarkuotų burokėlių turi būti tiek, kad būtų galima apdėti kiaušinius iš visų pusių ir viršus neliktų plikas.

Tada įpyliau vandens, tiek, kad tik tik apsemtų suspautus, tarkuotus burokėlius ir užviriau. Paviriau kelias minutes. Be kiaušinių!!! Ir palikau pravesti.

Tada įpyliau acto (orientuokitės pagal burokėlių kiekį), sudėjau virtus, dar šiltus kiaušinius ir juos tiesiog apdėjau iš visų pusių kopūstais.

Kai puodas galutinai atvėso įdėjau į šaldytuvą. Laikyti reikia tiek, kiek yra noro, kantrybės ir poreikio tamsesnei spalvai. Kuo ilgiau laikysit, tuo spalva bus tamsesnė. Aš laikiau 23h.

Išėmus NEPLAUTI!!! Reikia palikti natūraliai nudžiūti ant popierinio rankšluosčio. Ir viskas!

Dėl blizgesio dar patepu aliejumi (bet tikrai nebūtina).

P.S. puodas nenusidažė, tad galit drąsiai naudoti bet kurį puodą, tinkamą pagal dydį.

Kiti receptai