Kiaušinių marginimas su mėlynuoju kopūstu

Mūsų namuose margučiai visada buvo marginami vašku, tad labai smalsu visada yra išbandyti kokį nors naują marginimo būdą. Tad šįkart kiaušinius dažiau su mėlynuoju kopūstu. Būdas paprastas, natūralus tik reikalaujantis kantrybės, tačiau margučių grožis atpirko ilgai lauktas valandas su kaupu.

Jums reikės:

  • Dar šiltų virtų kiaušinių (geriau baltų)
  • Nedidelio mėlynojo kopūsto
  • 2 -3 šaukštų acto
  • Popierinių rankšluosčių

Kopūstą sutarkavau burokine tarka ir viską sudėjau į nedidelį puodą. Tarkuotų kopūstų turi būti tiek, kad būtų galima apdėti kiaušinius iš visų pusių ir viršus neliktų plikas.

Tada įpyliau vandens, tiek, kad tik tik apsemtų suspautus, tarkuotus kopūstus ir užviriau. Paviriau kelias minutes. Be kiaušinių!!! Ir palikau pravesti.

Tada įpyliau acto (orientuokitės pagal kopūstų kiekį), sudėjau virtus, dar šiltus kiaušinius ir juos tiesiog apdėjau iš visų pusių kopūstais.

Kai puodas galutinai atvėso įdėjau į šaldytuvą. Laikyti reikia tiek, kiek yra noro, kantrybės ir poreikio tamsesnei spalvai. Kuo ilgiau laikysit, tuo spalva bus tamsesnė. Aš laikiau 27h.

Išėmus NEPLAUTI!!! Reikia palikti natūraliai nudžiūti ant popierinio rankšluosčio. Ir viskas!

Dėl blizgesio dar patepu aliejumi (bet tikrai nebūtina).

P.S. puodas nenusidažė, tad galit drąsiai naudoti bet kurį puodą, tinkamą pagal dydį.

Kiti receptai