„Valgės spalvės” velykinis meniu

Velykos yra viena laukiamiausių švenčių mūsų šeimoje. Margučius marginti bei dažyti visada pradedame likus gerai savaitei iki švenčių, tad ruošdama velykinį stalą stengiuosi sunaudoti turimus susikaupusius virtus kiaušinius, nes skilusių verdant ar nepavykusių marginant visada būna apsčiai. Juos visada dažome tik natūraliai, tad margučiai būna tinkami ir valgyti, ne tik stalo puošimui. O ir pats kiaušinis yra Velykų simbolis, tad man visada norisi, kad per Velykas ant stalo būtų kiaušinių tema.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Šįkart dalinuosi tinklaraščio skaitytojų labai pamėgtomis tuno salotomis su kiaušiniu ir žirneliais, sumuštiniais su šprotais – kartais nauja būna tiesiog pamiršta sena.

Labai mėgstu per Velykas kepti ir netikrą zuikį su kiaušiniais, nes šis patiekalas skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs (ypatingai su juoda duona ir krienais), tad jis visada būna tarsi budintis patiekalas per šventes jei kažkas užsinorėtų užkąsti ne pagal planą.

Pagrindiniam patiekalui šias metais rinksiuosi Velingtono kepsnį su lašiša. Stebėtinai paprastas ir labai skanus patiekalas, tad į meniu įtraukiau dėl paprastumo ir greito pagaminimo.

Na, o desertui ant mano velykinio stalo visada būna keksas. Dar nuo vaikystės keksas man asocijuojasi su zuikio pyragu, tad Velykos ir keksas mano Velykose yra du neatskiriami dalykai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *