Tinginys su varške

Su gimtadieniu, Lietuva!

Šiais metais su vaikais gan ilgai svarstėme, kokį tortą gaminsime Vasario 16 – ąjai. Ilgai, nes norai buvo labai skirtingi, nuo “Medučio” iki “Red velvet” ir keksiukų su daaaug kremo. Ir tik kažkam pasiūlius tinginį, klausimas buvo išspręstas! Variantas, kuris tinka visiems pasirodo yra tinginys! Ir šįkart jis buvo su varške, nes niekada dar nebuvau gaminusi tinginio su varške.


Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!


O ir kas galėtų būti labiau lietuviška nei sausainiai „Gaidelis” ir varškė?

Naudojau pusrytainius „Gaidelis“, nes jų sudėtis labai turtinga – net iš 7 skirtingų grūdų miltų! Taip, taip jų sudėtyje ne vien kvietiniai miltai, bet ir speltos, grikių, rugių, avižų, ryžių ir miežių miltai. Ir tai yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis.

Tiesa sakant, kiek abejojau dėl skonio, bet mano didelei nuostabai, vaikai šį tinginį įrašė į mėgstamiausių tinginių trejetuką! Tad tai yra tikrai gera #rekomendacija iš mano trijulės.

Na, o kremo idėją nusižiūrėjau iš „Kuršėnų vyntiotinio“ recepto. Tad tortas gavosi labai labai lietuviškas. Kaip tik vasario 16-osios šventei!

Tinginys su varške

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 4 hours
Visas laikas 4 hours 20 minutes
Patiekalas Dessert
Virtuvė Lietuvos

Reikės
  

  • 480 g pusrytainių "Gaidelis" (3 pakeliai)
  • 400 g kreminės varškės
  • 200 g sviesto
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno
  • 1 vnt. citrinos žievelė
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 g juodojo šokolado (papuošimui) (papuošimui)
  • 50 ml pieno

Gaminimas
 

  • Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną mediniu šaukštu kantriai išsukite iki vientisos masės. Jokiu būdu netirpdykite sviesto, nes tada pasikeis visas kremo skonis.
  • Sudėkite varškę, nutarkuotą citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Pusrytainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Ant jų pilkite varškės kremą ir išmaišykite.
  • Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą ir palikite šaldytuve 4-6val.,o geriausiai per naktį, kad sustingtų.
  • Prieš patiekiant apliekite puode ištirpintu šokoladu su pienu. Papuoškite pagal poreikį.
  • Skanaus!

Pastabos

Jei mėgstate įvairesnį skonį, receptą galite praturtinti  smulkintais riešutais, aguonomis, džiovintais vaisiais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

*Receptas paruoštas bendradarbiaujant su AB „Pergalė”

#reklama

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas